Tuzla'da fabrika yangını ormanlık alana sıçradı: Diğer fabrikalar da tehlikede

İstanbul Tuzla'da Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Dinamik Otomotiv'in deposunda yangın çıktı. Ormanlık alanlara sıçrayan yangın nedeniyle çevredeki fabrikalar da risk altında.

Haber Merkezi

İstanbul Tuzla'da Deri Organize Sanayi Bölgesi Fikse Caddesinde bulunan Dinamik Otomotiv'e ait depoda bugün 11.30 sularında yangın başladı.  

Bayram tatili sebebiyle çalışmanın olmadığı depodaki yangın; komşu fabrika Adöksan işçileri tarafından atölyelerinin penceresinin yanmasıyla fark edildi.

İşçiler yangın tüpleriyle pencereye ulaşan yangına müdahale etmeye çalıştılar ancak kontrol altına alamadılar. İşçiler dışarı çıktıklarında yangının oldukça büyük olduğunu fark ettiler. 

Yangın Cevahir Deri, Adöksan'a sıçradı ve henüz kontrol altına alınamadı. Bununla birlikte yangın dokuz farklı noktada çayır ve ormanlık alanlara sıçradı. 

Yangının ilk başladığı fabrikanın büyük bölümünün kullanılamaz hale geldiği görülürken, patlama riski nedeniyle alevlerin yükseldiği alana görevliler dışında kimse yaklaştırılmıyor.

Fabrikadaki işçiler, yangının kontrol edilememesi durumunda Setkim Kimya ve Çekici Gaz fabrikalarına da ulaşacağını bildiriyor. İtfaiye yangına müdahale ediyor ancak yangın hızla yayılmaya devam ediyor. 

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin yapılan ilk açıklamada, Tuzla Aydınlı Mahallesi Deri Sanayi Yolu Sokak'ta bulunan fabrikalar bölgesinde yangın çıktığı belirtilerek, "Bölgeye çok sayıda itfaiye ve AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler ekibi sevk edilmiştir. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etmektedir. Öte yandan, yangının ormanlık alana sıçramaması için gerekli tedbirler alınmaktadır. Yangında, ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan bulunmamakta olup, gelişen süreçle ilgili bilgilendirme paylaşımları Valiliğimizce yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Vali Gül: Can kaybı yok

İstanbul Valisi Davut Gül'se Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ile olay yerine gelerek basın mensuplarına açıklama yaptı.

Sanayi bölgesindeki bir fabrikada 12.50 civarında meydana gelen yangının komşu parsellere de kısmen sirayet ettiğini söyleyen Gül, "Gördüğünüz gibi rüzgar çok fazla. Havadan ve karadan müdahale ediliyor. İnşallah, ileriki saatler içerisinde yangının seyri daha net bir şekilde görülecek. Şu an itibarıyla korkulan çok fazla bir şey yok ama yangın devam ediyor, henüz kontrol altına alınmadı. Bütün kurumlar da kendi imkanları ölçüsünde burada el birliğiyle çalışıyor" diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine yangının çıktığı fabrikanın faaliyet halinde olduğunu ancak içeride kaç çalışan olduğunun bilinmediği kaydeden Gül, "Herhangi bir can kaybı yok, herhangi bir yaralanan yok. Şu an bildiğimiz bu kadar. İleride itfaiye raporuna göre, yangının sebebi, gerekçesi ve buna benzer teknik ayrıntılar belli olacak" dedi.