MHP'li isim Ayşe Ateş'i tehdit edip paylaşımlarını sildi: 'Geleni görmüyor musunuz?'

Ayşe Ateş, Burak Bekiroğlu tarafından ölüm tehditleri aldığını söyleyerek bakanlara çağrıda bulundu, "Geleni görmüyor musunuz?" dedi. Bekiroğlu'ysa paylaşımlarını sildi.

Haber Merkezi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Sinan Ateş'in ölümü kadar soruşturma süreci, MHP'li isimlere uzanan ilişkiler ağı da konuşuldu. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardındansa tartışma başladı.

Herhangi bir örgüt adına yer verilmeyen iddianamede cinayetin neden işlenmiş olabileceğine dair bilgi de paylaşılmadı. MHP'nin ismi geçmedi.

Cinayetin azmettiricisi olarak eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep gösterildi. İkili hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Bu talimatı kimin verdiğiyse belirtilmedi. 

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in ifadesi de iddianamede yer almamış, Ayşe Ateş konuyla ilgili "Muhtemelen siyasilerin ismi geçtiği için ifadem yok. İfademin tam metnini ilerde paylaşacağım. Bir ifade ancak bu kadar basitleştirilebilir, adeta aklımızla alay ediyorlar" demişti.

'Her an öldürülme tedirginliğiyle yaşamaktan bıktık'

Cinayetin ardından siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret eden ve eşinin ölümüyle ilgili çok sayıda ismin soruşturulmasını isteyen Ayşe Ateş ölüm tehditleri aldığını duyurdu. 

Burak Bekiroğlu tarafından hedef gösterildiğini söyleyen Ateş, "Burak Bekiroğlu isimli şahıs kamuoyuna, Ankara’nın göbeğinde güpegündüz işlenen bu menfur cinayetin emrini kimlerin verdiğini isim isim sayıyor. Beni hedef göstererek tehdit içerikli açıklamalarda bulunuyor. Benim ve eşim Sinan Ateş'in FETÖ’cü olduğu iftirasını atıyor. Eşim Sinan Ateş’in daha önce cinayete azmettirdiği iftirasına ilişkin imalarda bulunuyor" dedi.

"Neden bu paylaşımları ihbar kabul edilip ifadeye çağrılmıyor, neden elindeki bilgi ve belgeler istenmiyor, tanık statüsünde dinlenmiyor?" diye soran Ayşe Ateş, "İmalı paylaşımlardan, hakaretlerden, iftiralardan yorulduk, tükendik! Her an öldürülme tedirginliğiyle yaşamaktan bıktık!" ifadelerini kullanarak bakanlara seslendi.

Ayşe Ateş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, "Geleni görmüyor musunuz? Bunlar ne güvenlik güçlerinden ne de adaletten korkuyor. Yazdıklarını ihbar kabul edin. Çağırın, dinleyin, iddialarının ispatını isteyin. Eğer elinde benimle, Sinan’la, bu suikastla alakalı ortaya attığı iddialara ilişkin en ufak bir kanıt varsa ortaya koysun. Yoksa da hukuken gereği neyse o yapılsın" dedi:

'Sinan Ateş suikastı üzerinden MHP'ye algı operasyonu yapılıyor' dedi, tehdit etti

Ayşe Ateş’in tehdit mesajları aldığını açıkladığı Burak Bekiroğlu’nun sosyal medya hesabından Sinan Ateş suikastına ilişkin çok sayıda paylaşım yaptığı anlaşıldı.

Sinan Ateş suikastı üzerinden MHP'ye algı operasyonu yapıldığını ileri süren Bekiroğlu, "MHP'ye değdirmeye çalıştığınız atmasyon palavralar dışında ortaya koyabildiniz zerre delil yok" dedi.

"Eğer Sinan Ateş olayı üzerinden bir daha bir güruh yada bir odak, olayı Ülkü Ocaklarına teşmil etmeye çalışır, oradan Milliyetçi Hareket Partisi'ne değdirmeye kalkışırsa, o kişinin mevcut pozisyon, durum ve kimliğine bakmadan 'Silahlı Terör Örgütü Lideri Gülen ve Örgütü'yle ilişkilendiririm" diyen Bekiroğlu şu ifadeleri kullandı:

 

 
 

Ayşe Ateş'i sosyal medya hesabından tehdit eden MHP'li Burak Bekiroğlu daha sonra paylaşımlarını sildi.

Ayşe Ateş tepki gösterdi: 'Hesabını yargı önünde vereceksin'

Sosyal medyadan yaptığı tehdit paylaşımlarını silen Burak Bekiroğlu'na Ayşe Ateş tepki gösterdi.

Söz konusu mesajları paylaşan Ateş, "Bu paylaşımların hesabını yargı önünde vereceksin. Paylaşım silerek yargıdan kurtulmak yok" dedi.